Mikä ihmeen viestintämentori?

Sitä sanotaan, että sano mitä tarkoitat. Toisin sanoen, sanojen on vastattava tarkoitusta. Viestintämentori on ihminen, joka opettaa viestimään niin, että sanat eivät sisällä tahattomia tunnesytykkeitä tai lietso lukijassa ennakkoluuloja. Viestintämentori opettaa kommunikaation tunneymmärrystä sekä sanojen merkityksiä niin, että kommunikointi tuntemattomille ihmisille helpottuu.

image credit Saga Raippalinna

Minä olen Saga Raippalinna ja olen viestintämentori. Tarkemmin sanottuna moderaattori eli keskustelupalstojen sisällönvalvoja. Tunnen internetin, sen kulttuurin ja keskustelut, olen harjaantunut asiakasviestijä, kommunikoinut niin käyttäjätuen kuin devaajien kanssa (osaan siis puhua jossain määrin koodaria). Olen kouluttanut asiakaspalvelijoita ja moderaattoreita, kirjoittanut oppaita käyttäjille ja ylläpitäjille sekä käynyt vaativaa asiakasviestintää muun muassa lakiin ja käyttöehtoihin liittyvien kiistatilanteiden suhteen.  

Moni tekee sen tahattoman virheen, että kirjoittaa vastaukseen jonkin tunnesytyttimen joka sitten sokaisee lukijan jollain tunteella ja laukaisee kaikki ennakkoluulot. Minä olen väitettävästi ja kokemukseltani siinä aika taitava, että osaan välttää näitä sudenkuoppia. Erityisosaamiseni liittyykin juuri tunteiden tunnistamiseen, hallitsemiseen ja välittämiseen. Motivaationi taas kumpuaa vahvasta sitoutumisesta laadukkaan palvelun tarjoamiseen sekä tavoitteeseen paremmasta keskustelukulttuurista koko maahan. No, mitä tässä nuukaillaan, koko maailmaan!

Miljoonia kommentteja ja kuvia tarkastaneena tunnen kaikenlaisia keskustelutyyppejä, ymmärrän heidän ilmaisuaan sekä motiiveitaan mikä tärkeintä, tunnistan keskustelujen kaavoja ja tiedän hyvin paljon trollaamisesta. Tunnistan herkemmin manipulaatioyritykset ja osaan antaa samalla mitalla mutta ilman olkiukkoja. Harjoitan tätä taitoani päivittäin väittelemällä hankalista aiheista netissä. Useimmat tuntevatkin minut nimeltä "Eih, taas sinä".

Minulla on paljon mielenkiinnonkohteita, olen utelias ja analyyttinen. Otan selvää asioista enkä puhu varmana mitään, mitä en tiedä aukottomasti. Osaan käsitellä epäonnistumisia vaikka ne olisivat kuinka murskaavia ja olen yleisesti ottaen melkolainen netti- ja asiakaskommunikoinnin megahirmu.

Tämän kaiken keskellä lienee siis sopivaa, että kun tiputan pois raudanlujan ammattiroolini ja olen vain minä, suodattamatta ja livenä, muutun introvertiksi taiteilijaksi joka rakastaa rauhaa, täyttää small talkit hermostuneella höpötyksellä ja nimeää ykköstaidokseen kyvyn ottaa sammakko kiinni. 

IMG_6019.JPG